Tindrem nou aparcabicis!

Aquest matí, en roda de premsa, l’Elena Degollada i en Josep Puig (president de l’EMD de Valldoreix) han comunicat els resultats del Pressupostos Participatius. L’opció més votada ha estat la nostra proposta! Tindrem, doncs, un aparcament per a bicicletes i patinets espectacular.

Us deixem enllaç de la notícia a cugat.cat i al web de l’EMD.

Josep Puig i Elena Degollada durant la presentació. Foto de cugat.cat

Els Ubuntu, a Instagram

L’equip de robòtica de l’institut que participa a la FIRST LEGO  League ja té Instagram!

Han creat un compte per a compartir tot el que fan: informació del projecte, reunions, presentacions… i vídeos del robot per a veure el seu progrés.

El seu objectiu és fer un bon paper a la competició del diumenge 18 de febrer a la EUSS de Sarrià. A la darrera temporada van guanyar el seu torneig i van anar a la final espanyola.

Els seguiu i els mostreu el vostre recolzament de cara a la competició (enllaç aquí)?

Voleu contactar amb l’equip?

Reunió del mes de desembre

El proper dimarts 18 de desembre des de les 19h fins les 20’30h tindrà lloc, a la biblioteca de l’institut, la reunió de junta oberta de l’AMPA, amb el següent ordre del dia:

 1. Aprovació, si s’escau, de l’acta de la reunió del novembre.
 2. Resum del darrer Consell Escolar i de les reunions de la Coordinadora.
 3. Presentació de la proposta de nous estatuts.
 4. Lectura, debat i recerca de consens de la carta per a enviar a les famílies en relació amb les vagues de l’alumnat.
 5. Proposta i aprovació, si s’escau, de la compra de material didàctic per als departaments.
 6. Informació de les Comissions.
 7. Torn obert de paraules.

Els estatuts de l’AMPA tenen… 30 anys (!)… i una comissió els ha adaptat a la normativa vigent i a la nostra realitat. Podeu consultar la proposta fent clic aquí. S’admetran esmenes fins al dia 8 de gener; cal enviar-les indicant article i nova redacció a ampa@amparnau.cat. A la reunió del 15 de gener votarem les esmenes enviades si la persona que les proposa s’hi troba present. Al febrer convocarem una assemblea de caràcter extraordinari per a la seva aprovació.

En el punt de comissions ens centrarem en:

 • participació de l’AMPA en la III Milla solidària de Valldoreix (organitzem una xocolatada?)
 • creació del Banc de professions i aficions(col·laborem amb l’institut i ajudem en l’orientació professional dels estudiants?)
 • pressupostos participatius per als alumnes de l’Arnau (estrenem aquest curs una nova aventura per a que siguin els alumnes els qui triïn com gastar una part del pressupost?)

Conferència sobre “pantalles i oci”

Dimarts passat, 11 de desembre, vam comptar amb la presència de l’Anna Plans (presidenta de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya) i en Carlos Amador (director de l’àrea de videojocs de la web i revista Contraste) per a parlar de “pantalles i oci”.

El títol de la xerrada ha estat “Mares i pares perduts, fills connectats”. Estem immersos en un món digital i hi ha moltes coses que desconeixem, com la importància de retardar l’ús de les pantalles en els nostres fills, ja que influeix en el seu desenvolupament cognitiu. És important fer un seguiment i acompanyar els nostres fills per a una bona tria del contingut adequat; hem de recolzar-nos en les eines de control parental, però també hem de ser capaços d’una mediació activa.

En aquest enllaç podeu descarregar la presentació de la conferència. Podeu trobar informació addicional al web de l’Associació (es publica informació rellevant sobre tecnoaddiccions i els projectes que es porten a terme) i a la pàgina de continguts Contraste.info (amb crítiques de continguts audiovisuals i articles sobre xarxes socials, videojocs, etc.)

 

Conferència-taller per a… pares i mares perduts amb fills hiperconnectats ;)

El proper 11 de desembre (dimarts) parlarem de…

pantalles i oci audiovisual

efecte, hàbit, esperit crític, bon ús i tecnoaddiccions

Vindràs?

 

Ponents

Ens acompanyaran dos especialistes del Programa d’Educació Audiovisual (PEA) Contraste.

L’ Anna Plans és tècnica superior en màrqueting digital, presidenta de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya i directiva d’empresa.

En José Carlos Amador és llicenciat en ciències de la comunicació i humanitats. és el Director de l’àrea de videojocs de la web i revista Contraste; ha estat també docent a secundària.

 

La conferència participativa

Donarem resposta a diferents preguntes:

 • Com afecten les pantalles en el desenvolupament del cervell del menors?
 • Com educar en l’ús eficaç de les pantalles i l’aprofitament del temps lliure?
 • Com donar el millor exemple?
 • Com evitar les addiccions sense substància? Als videojocs, a les xarxes socials, les sèries de televisió

La formació és interactiva i ens permetrà resoldre tot tipus de dubtes relacionats amb la convivència amb les pantalles.

 

Dades clau

Quan: dimarts 11 de desembre a les 19’30h

On: Sala d’actes de l’Arnau Cadell

Com: l’entrada és gratuïta però cal inscripció prèvia aquí

Tret de sortida a les votacions per als Pressupostos participatius de Valldoreix

L’AMPA ha presentat una proposta als Pressupostos participatius de Valldoreix per a la construcció d’un aparcament cobert per a bicicletes i patinets; estaria ubicat dins del recinte de l’institut i romandria tancat durant les classes. Ens agradaria que fos un primer pas per a fomentar la mobilitat sostenible.

 

Esbós de la proposta

Les diferents propostes estan en fase de votació. Si obtenim prous vots el projecte es podrà dur a terme! L’objectiu és, també, promoure l’ús de la bicicleta per a tenir més carrils bici en el futur.

 

Qui pot votar?

Totes les persones empadronades a Valldoreix amb 16 anys o més.

 

Com fer-ho?

Només cal fer clic aquí i, després d’identificar-vos, s’accedeix a les propostes. La nostra és la primera de la llista, a la categoria “Equipaments”.

Reunió de l’AMPA del mes de novembre

El proper dimarts 20 de novembre des de les 19h fins les 20’30h tindrà lloc a la biblioteca de l’institut, la reunió de junta oberta de l’AMPA, amb el següent ordre del dia:

 1. Aprovació, si s’escau, de l’acta de l’assemblea de l’octubre.
 2. Resum de l’estat del Decret de Menjadors (s’adjunta el darrer esborrany del decret i les aportacions fetes per les AMPAs de secundària de Sant Cugat)
 3. Elecció representant AMPA al Consell Escolar del Centre.
 4. Proposta i aprovació, si s’escau, de la compra de material didàctic per als departaments.
 5. Informació de les Comissions.
 6. Posicionament AMPA respecte de les vagues de l’alumnat (s’adjunta un breu resum normatiu)
 7. Torn obert de paraules.

Us esperem a tots!

SOPAR DE 1R D’ESO

Aquest dijous va tenir lloc el sopar de famílies de 1r d’ESO. Va estar organitzat per quatre mares (gràcies Laura, Vero, Mònica i Mariona!) i, tot i que el dia no va acompanyar gaire (vam tenir un gran diluvi i estàvem en alerta), va arreplegar una bona colla de pares i mares.

Abans del sopar, que va fer-se a la cantina de l’institut, es van fer activitats dinamitzadores per a trencar el gel.

El sopar, informal i sense cadires per a facilitar el moviment, va ser preparat per les famílies. Cadascú va dur un plat fet per compartir i estris per a no generar deixalles.  L’AMPA va proporcionar la beguda i el cafè i també es fa càrrec del contracte de cessió d’espais i del cost de personal.

 

Dimarts 16 d’octubre: Assemblea

El proper dimarts 16 d’octubre des de les 19h fins les 20’30h tindrà lloc l’assemblea ordinària de l’AMPA, amb el següent ordre del dia

 1. Aprovació, si s’escau, de l’acta de la reunió del setembre.
 2. Aprovació, si s’escau, del tancament econòmic del curs 17-18.
 3. Aprovació, si s’escau, del pressupost econòmic del curs 18-19.
 4. Proposta i aprovació, si s’escau, de la compra de material didàctic i aportació a l’institut.
 5. Valoració de les reunions amb la direcció del centre.
 6. Informació de les Comissions.
 7. Torn obert de paraules.

Es presenten el tancament econòmic del curs 17-18 i el pressupost del curs actual.

Ja tenim algunes propostes de diferents departaments per a la compra de material; en parlarem en el punt 4.

A la reunió del setembre vam organitzar alguns del grups de treball: mobilitat i seguretat, bricolatge, sopar de 1r d’ESO, conferències a les famílies… En el sisè punt de l’ordre del dia s’informarà de la feina feta. Les comissions són sempre obertes i us podeu incorporar en qualsevol moment. Si, a més, creieu que pot ser interessant una nova comissió o grup de treball: endavant!

 

Sorpresa matinera

Els alumnes de 1r d’ESO A s’han trobat amb una sorpresa en arribar a l’aula el dijous 27 de setembre! En l’àmbit del model d’innovació pedagògica de l’institut, l’AMPA ha comprat nou mobiliari que ofereix diferents configuracions d’aula. L’objectiu és adaptar els espais de treball als nous models pedagògics que està adoptant el centre i que inclou el treball per reptes i la interacció entre els alumnes.

L’AMPA ja havia fet actuacions en aquest sentit amb l’aula de natura i els espais en zones comunes de cada planta. Ara toca una aula pilot sencera!