Com ho fem: comissions

blanc

El funcionament de l’associació és assembleari. L’assemblea n’és l’òrgan sobirà, es reuneix com a mínim un cop l’any i està format, amb igualtat de drets, per tots els socis i les sòcies que s’hi reuneixen.

La majoria de les decisions es prenen en les reunions mensuals de la Junta Directiva. Aquestes reunions, que són obertes i molt enriquidores, tenen lloc a la biblioteca de l’institut.

Per mitjà de comissions organitzem i col·laborem amb l’institut amb diverses activitats. Les comissions són grups de treball constituïts amb un objectiu concret. Durant el curs 18-19 estan funcionant les següents comissions:

  • COMUNICACIÓ i PARTICIPACIÓ. S’encarreguen del facebook i d’actualitzar la web en Ferran Vera i la Laura Fernández. L’Arola Bofill treballa per detectar temes d’interès i ponents per a fer xerrades a l’institut. La Laura Núñez i en Dani Font estan treballant per a crear un fòrum per a totes les famílies de l’institut.
  • BRICOFESTA. Volem que sigui una festa lúdica, passant una estona agradable amb els nostres fills i la resta de pares mentre fem petites tasques de bricolatge a l’institut. Pensem que és una bona manera de fomentar el respecte als espais compartits i el treball en equip, alhora que aconseguim que els alumnes es facin “seu” l’institut. Ens agradaria afegir activitats a aquesta jornada. Tens alguna idea?
  • GRADUACIONS. A final de curs té lloc la graduació dels alumnes de 4t ESO i 2n Batxillerat. Aquest acte, organitzat per l’institut, és enriquit pels propis alumnes i les seves famílies. Aquest curs les graduacions han quedat suspeses a causa del confinament. Esperem reprendre aquesta comissió el curs vinent.
  • SOPAR FI DE CURS. Després de les graduacions l’AFA organitza un sopar per a totes les famílies del centre però, aquest curs ha quedar suspès a causa del confinament.
  • ROBÒTICA. L’AFA contracta DobleVia per al servei de cantina, menjador i algunes extraescolars, però l’activitat “Robòtica a l’Arnau!” la gestiona directament. D’altra banda, l’Arnau Cadell ha participat els dos darrers anys en la competició FIRST LEGO League; la implicació de l’AFA és màxima. La persona que organitzava les activitats fins al curs 2019-2020 era la Laura Fernández.
  • MENJADOR. La funció d’aquesta comissió és supervisar el funcionament del Menjador Escolar (contractat a la Cooperativa Doble Via) i fer propostes de millora. Amb certa regularitat els membres dinen a l’institut i n’observen el funcionament. Hi treballen en Dani Font, la Marta Caño i el Manel Expósito.
  • LLIBRES. Enllaç amb l’empresa IDDINK i amb l’editorial Santillana (només 1r i 2n ESO) per a fer d’intermedari amb les famílies en la compra de llibres en paper. El curs 2019-2020 s’ha encarregat la Laura Fernández.
  • MOBILITAT I SEGURETAT. Aquesta comissió vetlla per la seguretat especialment fora del centre a l’hora d’entrada i sortida d’alumnat, i està en contacte amb la taula de Mobilitat de l’Ajuntament de Sant Cugat. Hi treballa en Xavi Cortés i la Carme Chaler.
  • BORSA D’AFICIONS I PROFESSIONS. El curs passat vàrem engegar una nova comissió. Hi ha ocasions en les quals l’activitat al centre es pot veure molt beneficiada de les aptituds, passions i interessos dels familiars i amics que envolten els nois i noies del centre. Tenim un professorat engrescat i molt implicat en la formació dels nostres fills i filles, però aquesta energia i dedicació podria ser encara més fructífera si poguessin comptar amb l’ajuda de l’entorn. L’any passat, des de l’AFA i amb la Caterina Calsamiglia com a motor, vàrem plantejat ajudar al centre a tenir accés a aquests coneixements i capacitats que ens envolten i que poden ampliar l’abast de l’acció de l’equip directiu i docent del centre. Podeu descobrir la Borsa d’Aficions i apuntar-vos fent clic aquí.

Totes les comissions són obertes i se’n poden crear de noves en funció dels interessos de tots els associats. Si en voleu formar part o creieu que pot ser interessant una nova comissió, envieu un correu a l’AFA; sempre necessitem mans!

col·laboració