Dia D: el nostre equip participa diumenge al seu torneig de la FLL

La FIRST LEGO League (FLL) busca despertar l’interès per les vocacions científiques i tecnològiques. Per aconseguir-ho, el torneig llança cada any una temàtica a partir de la qual els equips han d’identificar i solucionar un problema real. En l’edició d’aquest curs, els participants s’han de posar en la pell dels investigadors per resoldre el desafiament “Animal Allies” amb l’objectiu de fer un món millor a partir de la col·laboració entre persones i animals.

El proper diumenge, 19 de febrer, al matí, des de les 9:30 fins a les 14:30 té lloc un dels tornejos territorials de Barcelona al CosmoCaixa. L’institut Arnau Cadell està representat per l’equip UBUNTU. Els alumnes que en formen part són: Marc Expósito, Dani Sánchez, Amadeu Torrens (tots tres de segon), Víctor Ferrer, David González, Daniel Ortet (de tercer) i el Pau Botines Ramallo (de quart).

El programa està dividit en tres àmbits: el desenvolupament d’un projecte científic que aporti una solució al problema identificat; la construcció i programació d’un robot amb la tecnologia LEGO MINDSTORMS®; i, la integració dels valors de la FIRST LEGO League (descobriment, inclusió, integració, competició amistosa i cooperació).

Els equips disposen de tres rondes per a puntuar al joc del robot. A més han de presentar, davant d’un jurat, el seu projecte científic, el disseny del seu robot i un pòster amb la descripció dels valors.

Els dos millors equips (en conjunt) passen a la final espanyola de Logroño del mes de març. En total hi participen, només a Espanya, més de 1400 equips (uns 12000 nois i noies). El nostre equip és nou d’aquest any i, pensant en la manca d’experiència, va al torneig amb l’objectiu d’ensenyar tot el que ha après i gaudir-ne. Tot i així: sort, UBUNTU!

 

GRÀCIES, PATROCINADORS