Els Ubuntu, a la recta final

Els Ubuntu són a la recta final en la preparació del seu torneig de la FIRST LEGO League (FLL). En l’àmbit de la temàtica proposada (els problemes que poden aparéixer en una missió tripulada de més d’un any de durada) els set alumnes de l’Arnau estan treballant, d’una banda el joc del robot i, de l’altra, el seu projecte científic.

Aquest any han preparat un robot que ha evolucionat molt respecte al de la temporada passada i que presenta millores notables: és més estable i compacte, es posiciona més fàcilment, és més consistent en moure’s i té un sistema senzill d’incorporació d’accessoris. L’equip espera que aquestes millores els suposin, el dia de la competició, una bona puntuació tant a la presentació del disseny del robot com al joc del robot. Podeu seguir-los a Instagram per a veure com estan treballant.

Partint de la base que tant la NASA com la ESA han dit que els aspectes psicològics són crítics en un viatge tripulat de llarga durada, els Ubuntu han desenvolupat una solució innovadora per a aquest problema. Un dels punts forts és la integració de diferents mètodes i estudis científics, així com la vàlua dels experts que han consultat d’arreu del món. L’equip farà una presentació oberta a tothom el dijous 7 de febrer: