Ens ajudeu en la nostra aventura científica?

Els alumnes preinscrits (de moment) a la FLL

Els alumnes preinscrits (de moment) a la FLL

Qui som?

Durant el curs 2015-2016 alguns  alumnes de l’IES Arnau Cadell de Valldoreix hem fet l’extraescolar de robòtica. L’any vinent ens agradaria participar a la FIRST Lego League. El mes de febrer vam anar a veure la competició, és molt emocionant i segur que aprendrem molt. De moment només som sis, però a l’equip hi podem ser fins a 10.

Podeu trobar molta més informació visitant el web www.firstlegoleague.es. Pertànyer a l’equip FLL suposa un alt grau de compromís (vers els entrenadors, els patrocinadors i molt especialment, vers els companys); estem preparats!

Torneig classificatori FLL 2016

Torneig classificatori FLL 2016

Què és la FLL?

La FIRST Lego League és un torneig-repte al que es presenten cada any milers d’equips d’arreu del món (l’any passat hi havia més de 60 països representats). Tot comença amb un desafiament temàtic.

Una part del torneig està relacionada amb la robòtica. Es presenta una missió en forma de ginkana i el robot programat ha de fer les diferents proves.

Una altra part tracta de resoldre problemes del món real a través de la ciència i la tecnologia. L’any passat el repte estava relacionat amb la gestió de residus. Els alumnes presenten i defensen un projecte científic.

Robots-projecte-valorsPer últim, també es valoren la forma de coordinar l’equip, el treball en grup, la creativitat, la innovació, la resolució de problemes, la comunicació i l’esperit emprenedor.

És un concurs molt complet, dirigit a despertar vocacions en el camp de la ciència i la tecnologia. Els pilars del programa són la promoció de valors que se centren a aprendre dels altres companys, la competició amistosa, l’aprenentatge i la contribució a la societat.

Què necessitem?

Els alumnes fem l’extraescolar de robòtica un dia a la setmana. Però aquesta dedicació no és suficient per preparar la competició i s’afegeix una segona sessió setmanal d’unes 2 hores. Aquesta sessió està dirigida per entrenadors. Així que per poder participar necessitem tot això:

Que necessitem

Què tenim i què ens falta?

Ja hem aconseguit una beca per a pagar la inscripció. També tenim entrenadors per a la part de robòtica i per al projecte científic. L’institut ens cedeix l’aula de tecnologia a les tardes per a treballar i ja tenim a punt el material necessari per a muntar els escenaris on es duen a terme les missions del robot. També hem aconseguit un ordinador portàtil i estem buscant empreses que ens donin el segon. Per tant: ens manquen els robots. Tenen un cost de 825€ i sense ells no podem dur a terme l’activitat.

Què tenim

Què oferim?

Les fases classificatòries acostumen a ser al febrer. Els millors treballs (tant en quan a les missions del robot como de projecte científic) van a la final espanyola. Els guanyadors van a diverses finals arreu del món.

La FIRST Lego League té un gran impacte mediàtic a la televisió, la ràdio, la premsa i internet. Aquests són alguns exemples de la premsa aquest curs:

Estem buscant recolzament financer per a poder començar la nostra aventura científica. A la pàgina web de l’AMPA recollirem totes les activitats que anirem fent, i posarem un link a les webs dels nostres patrocinadors. A més, si ens ajudeu en la compra dels robots el vostre logo anirà a la samarreta del nostre equip i en farem esment en tota la documentació. Si sou l’únic patrocinador podríem escollir, junts, un nom per a l’equip que inclogui el nom de la vostra empresa. Volem ser el vostre equip!

Us necessitem!

Cap pregunta?

Podeu contactar amb nosaltres  a través de l’AMPA de l’institut.