La dansa és el llenguatge

L’Arnau Cadell durà a terme aquest curs, per primera vegada, el taller de dansa-teatre “5 days to dance”. Els alumnes de 3r deixaran de banda els llibres durant una setmana i canviaran les aules pel pavelló de Sant Cugat. Cinc dies per a treballar una coreografia i actuar a l’auditori. L’activitat començarà el divendres 24 i d’aquell dia, d’introducció, es faran càrrec professors del centre.

Sota el lema “si les persones poden ballar juntes, també poden conviure”, la companyia DeLoopers porta aquesta activitat a centres educatius des del setembre del 2012. L’Amaya Lubeigt i cinc persones més acompanyaran els nostres alumnes la setmana del 27 al 31 de març.

L’objectiu és fer que els alumnes siguin protagonistes de les seves capacitats expressives i comunicatives i treballar, alhora, l’autoestima i la convivència. La dansa és el llenguatge.

L’any 2014 el documental “5 days to dance” va guanyar diversos premis i va passar amb èxit per molts festivals. El tràiler, que mostra el treball realitzat durant l’activitat, es pot veure a través de FILMIN en aquest enllaç.

Aquest taller s’uneix a un altre que ja fa dos cursos que funciona a l’institut, el “Tots dansen”, un projecte pedagògic que, a través de la dansa, permet els estudiants treballar el llenguatge del moviment i l’art contemporani, i que té lloc entre els alumnes de 1r d’ESO.

dsc07004ps

“Tots dansen” a l’auditori, 1r d’ESO curs 2014-2015