Nou material didàctic

L’interès educatiu de fer servir materials en l’ensenyament es basa en la distinció entre aprendre i ensenyar. S’argumenta sovint que per a aprendre cal “fer” i els materials didàctics permeten que l’alumne faci. Aquesta idea freqüentment està lligada a l’etapa infantil i a primària, però no tant a secundària. Des de l’AMPA pensem que “tocar” i “fer” és sempre fonamental i volem enriquir els departaments de l’institut; per això, una tercera part del nostre pressupost el dediquem a la compra de material didàctic.

Aquestes darreres setmanes ha arribat al centre nou material que es suma al que ja vam comprar el curs passat (lupes binoculars, aparell síntesi additiva de colors, carrillons, llibres de lectura en alemany, steps per a EF), en concret:

  • Llibres pel departament d’anglès. Alguns són per a preparar les proves PET i First, d’altres per a diversificació i la majoria són fitxes fotocopiables per a treballar per projectes.
  • Una guitarra elèctrica (amb el seu amplificador), per a l’aula de música, que es van estrenar per Santa Cecília.
  • Dues balances electròniques, dues plaques calefactores, material de propilè i de vidre per al departament de ciències de la naturalesa.
  • I, pel departament de matemàtiques, peces multilink per al treball de volums i peces del sistema Lokon per a treballar figures geomètriques.

 

I… no parem aquí! Ja hem engegat la campanya de Reis. Un matí, a la sala del professorat, els docents hi van trobar una carta de l’AMPA i uns dolços. Què demanaran als Reis els professors de l’institut aquest any? De quins nous materials gaudiran els alumnes?