Presentació del projecte científic a l’EMD de Valldoreix

A la Sala de Plens, abans de la presentació

L’equip UBUNTU de l’Arnau Cadell que participa al Torneig FIRST LEGO League ha presentat aquest dijous el seu projecte científic a l’EMD de Valldoreix.

Els alumnes porten des del setembre treballant els tres àmbits de la FLL: disseny i programació d’un robot per a dur a terme un seguit de missions, projecte científic i valors. El desafiament global té per títol “Animal Allies” i els alumnes havien d’identificar, investigar, resoldre i comunicar un problema relacionat amb la relació humà-animal. El títol del seu projecte és “El porc senglar, la nova plaga” i és un tema que, a Collserola, ens toca molt de prop.

La Laura Suari, tècnic de Medi Ambient, els ha felicitat pel tema escollit i per l’originalitat de la solució proposada. També els ha ajudat a millorar la presentació i els ha donat unes quantes dades per afegir.

Aquesta és la segona comunicació que fan del seu projecte a un expert; fa unes setmanes en Josep Torrentó, biòleg i tècnic en Medi Ambient del Parc de Collserola, ja va escoltar la seva proposta.

El nom de l’equip prové de la paraula que, en una llengua bantu, pren el sentit d’una regla ètica: “Jo sóc perquè nosaltres som” o “Jo sóc el que sóc per allò que tots som”. L’esperit d’equip és molt important a la FLL i és el que ha inspirat l’elecció del nom.

El dia D és el 19 de febrer, quan tindrà lloc el Torneig al CosmoCaixa.

Durant la presentació

Responent les preguntes de la Laura Suari

 

 

 

 

GRÀCIES PATROCINADORS!