Primer projecte de l’activitat “Robòtica a l’Arnau!”

Des de principis del mes d’octubre, alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’Arnau (el Marc, el Xavier, la Luna, la Yunna, la Cristina, el Marcus, la Marina, la Mònica i el Maxence) han treballat amb el robot de LEGO Mindstroms a l’activitat que organitzem l’AMPA i Robo-Tic.

Durant el primer projecte han muntat i programat tres robots diferents per a superar tres proves:.

  • La primera era una cursa de velocitat: havien de muntar un robot per a recórrer una distància en el menor temps possible. Per tal d’aconseguir la màxima velocitat del robot, van haver d’aprendre a muntar un mecanisme multiplicador de velocitat i acoplar-lo a les rodes del robot.
  • La segona prova va ser una prova de precisió: el robot havia de deixar un objecte el màxim de ben col·locat possible. Per dur-la a terme, van construir un nou robot i van afegir-li un motor per a moure un braç que fos capaç d’agafar i deixar l’objecte en la posició correcta. Va ser una prova difícil, ja que el robot havia de ser molt precís.
  • Finalment, la tercera prova, consisteix en fer una cursa de relleus. És una prova col·laborativa. Dos robots han de fer la cursa en un circuit seguint una línia de color negre. Quan el 1r robot toca el 2n robot, el 1r s’atura i el segon agafa el relleu fins a completar el circuit. Per a realitzar aquesta prova han treballat la programació dels sensors de llum i de contacte.

I…  el proper projecte és el repte del laberint.

 

[Text i foto: Guillem Fuentes]