Xerrada ‘I el teu fill… ja sap què farà el curs vinent?’

Noranta pares i mares van assistir el passat dimarts a la xerrada ‘I el teu fill… ja sap què farà el curs vinent?’ que van organitzar EDBuilding i l’AMPA de l’Arnau. La inquietud de les famílies amb fills a ESO i Batxillerat, en aquest sentit, és palesa i aquesta xerrada participativa esdevé absolutament imprescindible en aquesta etapa de la vida dels seus fills.

On ha radicat l’èxit d’assistència? I què la fa diferent de qualsevol altra xerrada d’aquest tipus? L’enfoc emocional.

Hi ha moments en els estudis – especialment 4t d’ESO i 2n de Batxillerat – en què cal que els nois i noies escullin quin camí volen seguir a la vida. Però l’actual situació social afegeix molta complexitat a aquesta elecció: més opcions que mai, gran desconeixement de la pròpia personalitat i dificultat per prendre decisions, i les negatives perspectives econòmiques que poden portar a la desmotivació en els estudis o a triar sota pressió.

Sovint els pares i mares ens preguntem com podem ajudar els nostres fills a triar estudis: Posem massa pressió o massa poca? Hem de seure amb ells o deixar-los fer per lliure? Com en podem parlar sense que s’atabalin?

Amb aquesta xerrada vam cobrir la necessitat existent, per part dels pares i mares, de donar suport i acompanyament familiar als joves, ajudant-los a fer més fàcil i enriquidor el procés d’elecció, disminuint-ne així la pressió:

  • Definint millor el rol dels pares.
  • Oferint eines per ajudar els fills a parlar del tema i construir en família.
  • Facilitant que els pares acompanyin els fills a conèixer-se millor.
  • Rebent tècniques per ajudar els fills a prendre decisions potents i acceptar-ne les responsabilitats.

El formador, Carles Ventura, és pare de 3 fills, coach de joves i famílies, conferenciant i autor del llibre Els millors pares del món no són perfectes. Llicenciat en ADE i MBA per ESADE, i amb una experiència de 20 anys al món de la gran empresa, la feina del Carles ara és acompanyar joves en el seu creixement personal i en el seu futur encaix al món laboral.

(Text: Susana Garcia, directora d'[ED]Building; Fotos: Inez del Prado)